Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Đuveč»Posni đuveč sa boranijom

Posni đuveč sa boranijom

Posni đuveč sa boranijom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
3
"Posni đuveč bez mesa za sve, kojima je meso dosadilo"

Potrebni sastojci

  • boranija - 1 tegla
  • krompir - 3 komada, srednje veličine
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • sok od paradajza - 3 kašike
  • ulje - 1 šoljica
  • univerzalni začin
  • peršun
  • celer
  • aleva paprika - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir očistite, oljuštite, a takođe i luk i šargarepu.

Luk i šargarepu sitno iseckajte i prodinstajte ih nakratko u ulju. Isipajte smesu u glinenu đuvečaru.

Dodajte kockice krompira, boraniju i sok od paradajza.

Posolite i dodajte začine, dodajte i alevu papriku.

Sipajte 1 šolju vode i stavite poklopac.

Stavite u rernu i uključite na 200 stepeni.

Dobijeno jelo posipajte svežim peršunom, pa ga poslužite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: