Način pripreme
Očišćenu ribu iseći na komade, začiniti, uvaljati u kukuruzno brašno i ispržiti na mešavini maslinovog i običnog ulja (pola-pola).
U ulje gde se pre toga pržila riba propržiti sitno seckani crni luk sa sitno seckanim belim lukom.
Zatim dodati krompir, šargarepu, paprike, isečene na kriške i sve pržiti dok krompir ne omekša.
Svež paradajz oljuštiti i iseći na kockice pa dodati u krompir. Dodati pirinač.
Krčkati na umerenoj vatri dok se ne ukuva tečnost od paradajza.
Posoliti, pobiberiti, dodati aleve paprike po ukusu, dodati malo seckanog peršunovog lista, lovorov list i kašičicu šećera.
Povrće i pirinač, koji je pre toga skuvan preručiti u tepsiju, vatrostalnu ili zemljanu posudu... lagano izmešati sa isprženom ribom, naliti malo vode i zapeći 40-tak minuta u rerni.
Posni đuveč sa ribom poslužiti topao.
Komentari