Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Đuveč»Posni đuveč sa ribom

Posni đuveč sa ribom

Ja to takoJa to tako
Početnik
810234
Posni đuveč sa ribom
Fotografije: Ja to tako
1 / 3
28/04/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
80 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Je l imate đuvečaru? Odlično, evo recepta za vas!"

Potrebni sastojci

  • riba - 1 kg (po izboru rečna ili morska)
  • krompir - 200 g
  • šargarepa - 100 g
  • paprika - 100 g
  • paradajz - 400 g
  • pirinač - 50 g
  • crni luk - 2 glavice
  • beli luk - 3 čena
  • šećer - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • univerzalni začin - po ukusu
  • maslinovo ulje - po potrebi
  • suncokretovo ulje - po potrebi
  • aleva paprika - po potrebi
  • peršun - po potrebi
  • lovorov list - po potrebi
  • kukuruzno brašno - po potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

Očišćenu ribu iseći na komade, začiniti, uvaljati u kukuruzno brašno i ispržiti na mešavini maslinovog i običnog ulja (pola-pola).

U ulje gde se pre toga pržila riba propržiti sitno seckani crni luk sa sitno seckanim belim lukom.

Zatim dodati krompir, šargarepu, paprike, isečene na kriške i sve pržiti dok krompir ne omekša.

Svež paradajz oljuštiti i iseći na kockice pa dodati u krompir. Dodati pirinač.

Krčkati na umerenoj vatri dok se ne ukuva tečnost od paradajza.

Posoliti, pobiberiti, dodati aleve paprike po ukusu, dodati malo seckanog peršunovog lista, lovorov list i kašičicu šećera.

Povrće i pirinač, koji je pre toga skuvan preručiti u tepsiju, vatrostalnu ili zemljanu posudu... lagano izmešati sa isprženom ribom, naliti malo vode i zapeći 40-tak minuta u rerni.

Posni đuveč sa ribom poslužiti topao.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Boki Lazic
Boki Lazic
Super
12.02.2021 16:57