Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Pirinač na Tiganju»Pirinač sa prazilukom, pečurkama i maslinama

Pirinač sa prazilukom, pečurkama i maslinama

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5871922k129
Pirinač sa prazilukom, pečurkama i maslinama
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
10/12/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Izvadite pakovanje pirinča i umućkajte neobično jelo za danas - od nas je recept, od vas poslastica na stolu"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 6 supenih kašika
  • pečurke - 250 g - kultivisane pečurke
  • praziluk - 2 stručka
  • masline - 100 g
  • biber - prstohvat
  • so
  • maslinovo ulje - 1 kašičica
  • peršun - prstohvat
  • bujon od povrća - 500 ml
* merne jedinice

Način pripreme

U dubokom tiganju zagrejte maslinovo ulje i pržite pirinač dok ne postane prozračan. Dodajte iseckani praziluk i pečurke.

Pržite još otprilike 5 minuta, neprestano mešajući jelo. Sipajte topli bujon od povrća.

Začinite prstohvatom bibera i peršuna-. Poklopite posudu i dinstajte jelo dok pirinač ne upije svu tečnost.

Na kraju kuvanja dodajte masline i promešajte jelo.

Servirajte pirinač u tiganju dok je topao sa iseckanim peršunom!

Neka vam je slatko!

Pirinač sa prazilukom, pečurkama i maslinama je veoma ukusan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: