Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pita savijača»Pita sa prazilukom, pečurkama i sirom

Pita sa prazilukom, pečurkama i sirom

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Pita sa prazilukom, pečurkama i sirom
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
5
"Kod ukusne pite je važan nadev, zar ne"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 2 oakovanja /po 400 g/
  • maslac - 125 g, rastopljen
  • praziluk - 1 struk
  • pečurke - 400 - 500 g
  • kačkavalj - 100 g
  • sir - 100 g
  • topljeni sir - 100 g
  • ulje
  • za preliv
  • jaja - 5 - 6 komada
  • kisela pavlaka - 5 supenih kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo praziluk i pečurke. U tiganju ih dinstamo sa malo ulja. Začinimo solju i biberom i pržimo dok ne budu gotovi. Ostavljmo smesu da se ohladi.

Izmrvimo sir i dodajtemo ga u pečurke i praziluk.

Pleh, ja sam koristila pleh iz rerne, namažemo maslacem i stavmo tri lista kora.

Svaku koru odvojimo i namažemo maslacem, stavimo deo nadeva i uvijemo u rolat.

Stavljamo u pleh, počinjemo da ređamo od sredine ka krajevima.

U okrugli pleh se bolje poređa.

Umutimo jaja sa pavlakom i ovom smesom prelijemo kore.

Stavljamo u rernu i pečemo na 200 stepeni dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: