Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Pirinač u rerni»Jednostavan spanać sa pirinčem iz rerne

Jednostavan spanać sa pirinčem iz rerne

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
263601k
Jednostavan spanać sa pirinčem iz rerne3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"E ovo je umetnost - od malo spanaća i pirinča da napraviš takvu gozbu, da svi traže još."

Potrebni sastojci

  • zamrznut spanać - 400 g jedno pakovanje
  • pirinač - 2 šolje
  • crni luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • ulje - 150 ml
  • univerzalni začin - po ukusu
  • so - 1 kašičica ravna
  • biber - prstohvat
  • peršun - po ukusu
  • kačkavalj - 150 g za serviranje
  • kiselo mleko - za serviranje
* merne jedinice

Način pripreme

U tiganju sa uljem propržimo sitno iseckanu glavicu luka sa kašičicom soli. Čim promeni boju dodajemo očišćeni i prethodno opran pirinač i pržimo dok zrna ne postanu providna. Prebacujemo u pleh.

Zamrznuti spanać stavljamo u tiganj na tihu vatru dok se ne odmrzne. Nije potrebno dodavati masnoću. Dodajemo iseckani beli luk Začinimo vegetom i biberom.

Kad se spanać potpuno odmrzne (nemojte čekati da voda ispari, koju je pustio) prebacite ga u pirinač. Sipajte 5 i 1/2 šolja vrele vode. Ako je potrebno dodajte još začina. Pokrijte pleh alu folijom i stavite u prethodno ugrejanu rernu. Pecite dok ne bude gotovo.

Moj način serviranja jela je tako što napunim jednu čašu za sladoled gotovim spanaćem sa pirinčem i okrećem na tanjir.

Preko spanaća sa pirinčem izrendam malo kačkavalja za raskoš, serviram sa kiselim mlekom i ukrašavam iseckanim peršunom.

Pogledajte još kako da napravite tikvice sa pirinčem ili omiljeno zapečeno jelo sa spanaćem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: