Način pripreme
U tiganju sa uljem propržimo sitno iseckanu glavicu luka sa kašičicom soli. Čim promeni boju dodajemo očišćeni i prethodno opran pirinač i pržimo dok zrna ne postanu providna. Prebacujemo u pleh.
Zamrznuti spanać stavljamo u tiganj na tihu vatru dok se ne odmrzne. Nije potrebno dodavati masnoću. Dodajemo iseckani beli luk Začinimo vegetom i biberom.
Kad se spanać potpuno odmrzne (nemojte čekati da voda ispari, koju je pustio) prebacite ga u pirinač. Sipajte 5 i 1/2 šolja vrele vode. Ako je potrebno dodajte još začina. Pokrijte pleh alu folijom i stavite u prethodno ugrejanu rernu. Pecite dok ne bude gotovo.
Moj način serviranja jela je tako što napunim jednu čašu za sladoled gotovim spanaćem sa pirinčem i okrećem na tanjir.
Preko spanaća sa pirinčem izrendam malo kačkavalja za raskoš, serviram sa kiselim mlekom i ukrašavam iseckanim peršunom.
Pogledajte još kako da napravite tikvice sa pirinčem ili omiljeno zapečeno jelo sa spanaćem.