Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta Napoleon»Napoleonke (bolje od onih u prodavnici)

Napoleonke (bolje od onih u prodavnici)

Ivan PaunovIvan Paunov
Pomoćnik kuvara
7413148
Napoleonke (bolje od onih u prodavnici)
Fotografije: Ivan Paunov
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
9
"Neka vam je slatko sa ovim savršenim francuskim kolačem - omiljene Napoleonke - bolje od onih iz prodavnice."

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 500 g
  • šećer - 150 g
  • vanilin šećer - 10 g
  • žumanca - 6 komada
  • slatka pavlaka - 150 ml
  • kukuruzni skrob - 40 g
  • sveže mleko - 600 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Testo nasecamo na pravougaonike i ispečemo ga u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Kada postane zlatkasto, vadimo ga i kada se ohladi, prepolovimo nožem svaki. Odvojimo žumanca, dodajemo skrob, šećer i izmešamo.

Dodajemo sveže mleko i na ringli uz neprestano mešanje zgušnjavamo. Mutimo pavlaku u penu i kada se krem od jaja ohladi, pomešamo ih.

Mažemo kao kriškicu jedan pravougaonik testa. Poklopimo drugim i ponovo premazujemo.

Poklopimo trećim i premazujemo slatkim kremom sa svake strane.

Pokrivamo mrvicama napravljenim od ispečenog lisnatog testa. Napoleonke ostavljamo da se ohlade u frižideru na nekoliko sati.

Neka vam je slatko sa ovim savršenim francuskim kolačem - omiljene Napoleonke!

Takođe, pogledajte kako da napravite krem pitu ili klasičnu tortu Napoleon.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Eva Zelenka
Eva Zelenka
Lep recept
25.03.2025 19:00