Način pripreme
Počinjemo sa pripremom krema za tortu, Potrebna vam je posuda u kojoj mikserom umutimo prvo žumanca.
U šerpu na vatri sipamo vodu i šećer, mešamo dok ne dobijemo sirup.
Dodajemo sirup u žumanca i promešamo da se pomešaju.
U drugoj posudi umutimo maskarpone i u njega dodajemo žumanca.
Umutimo slatku pavlaku spatulom, vrtimo u jednom pravcu, dodajemo u maskarpone. Stavljamo krem u frižider na bar 30 minuta.
Pripremamo pleh u kojem ćemo ređati keks tortu. Sipamo mleko u posudu i počinjemo da potapamo svaki keks u njega i nakon toga ređamo u pleh.
Nakon što porđemao prvi red keksa rasporedimo od krema preko i posipamo čokoladnim kapljicama.
Ponavljamo jš dva reda keksa i krem, a odozgo posipamo mrvljenim keksom i preostalim čokoladnim kapljicama.
Gotovu keks tortu sa maskarponeom i čokoladnim kapljicama stavite u frižider na sat vremena i servirajte.
Pogledajte još kako da koristite maskarpone za pravljenje torte kao i koja je alternativa maskarponea.