Torta sa karamel kremom

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
12/01/2018
"Lepoj torti nije potreban povod da bi bila pojedena - kulinarska poslovica "
Priprema40 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno100 min.
Porcije7
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano620
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U dubokoj posudi umutimo žumanca sa šećerom dok ne pobele.

Posebno rastopimo čokoladu i dodajemo je zajedno sa korom od limuna, sokom od pola limuna, prezlama, praškom za pecivo i mlevenim bademima. Mešamo smesu dobro, dok ne postane homogena.

U posebnoj posudi umutimo belanca na seng i pažljivo dodajemo u ostalu smesu.

U pleh, obložen papirom za pečenje sipamo smesu i stavljamo u rernu da se peče.

Kad kora bude gotova ostavljamo da se ohladi. Podelimo je na dva dela.

Prethodno potopimo suvo grožđe u rum.

Umutimo žumanca sa 1 supenom kašikom šećera dok ne pobele.

U posudu sipamo preostali šećer i karamelizujemo, postepeno razređujemo sa 100 ml svežeg mleka, prethodno ugrejanog.

Treba neprestano da mešamo dok se ne karamelizuje, postepeno dodajemo i preostalo mleko.

Kad sve potane homogeno dodajmo i smesu od jaja. Dodajemo skrob da se zgusne, skrob pomešajte sa vodom.

Gotov karamel krem ostavimo da se ohladi i nakon toga dodajemo belanca, umućena na sneg.

Oblikujemo tortu, tako što između dve kore stavljamo krem i posipamo natopljenim suvim grožđem.

Odozog namažemo kremo i obilno posipamo sa dve vrste mrvica i orasima.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar