Način pripreme
U dubokoj posudi umutimo žumanca sa šećerom dok ne pobele.
Posebno rastopimo čokoladu i dodajemo je zajedno sa korom od limuna, sokom od pola limuna, prezlama, praškom za pecivo i mlevenim bademima. Mešamo smesu dobro, dok ne postane homogena.
U posebnoj posudi umutimo belanca na seng i pažljivo dodajemo u ostalu smesu.
U pleh, obložen papirom za pečenje sipamo smesu i stavljamo u rernu da se peče.
Kad kora bude gotova ostavljamo da se ohladi. Podelimo je na dva dela.
Prethodno potopimo suvo grožđe u rum.
Umutimo žumanca sa 1 supenom kašikom šećera dok ne pobele.
U posudu sipamo preostali šećer i karamelizujemo, postepeno razređujemo sa 100 ml svežeg mleka, prethodno ugrejanog.
Treba neprestano da mešamo dok se ne karamelizuje, postepeno dodajemo i preostalo mleko.
Kad sve potane homogeno dodajmo i smesu od jaja. Dodajemo skrob da se zgusne, skrob pomešajte sa vodom.
Gotov karamel krem ostavimo da se ohladi i nakon toga dodajemo belanca, umućena na sneg.
Oblikujemo tortu, tako što između dve kore stavljamo krem i posipamo natopljenim suvim grožđem.
Odozog namažemo kremo i obilno posipamo sa dve vrste mrvica i orasima.