Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Pečeni krompir»Pečeni mladi krompir na seoski način u rerni

Pečeni mladi krompir na seoski način u rerni

ZoriZori
Guru
9113035k
Pečeni mladi krompir na seoski način u rerni5 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Najukusniji krompir je onaj koji vadiš iz bašte i stavljaš u tepsiju."

Potrebni sastojci

  • mladi krompir - 1 kg, sitni
  • svinjska mast - 4 supene kašike
  • čubar - 1 supena kašika, mrvljen
  • crni biber
  • kumin - po ukusu
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so
  • mirođija - 1 vezica
  • mladi beli luk - 2 - 3 čena ili po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Sitan mladi krompir se veoma dobro opere sunđerom ili četkom i posuši se. Nije potrebno da se ljušti, s obzirom na to da mu je kožica veoma tanka i veoma ukusna. Poželjno je da bude jednake veličine, a ako ima krupnijeg među njima, naseckajte ga na polovine ili četvrtine.

Svinjska mast se sasvim blago zagreva, koliko je potrebno da bude tečna. Krompir se prebacuje u posudu i zaliva se zagrejanom mašću. Meša se lepo da se naulje.

Nakon toga se posipa izmrvljenim čubrom, alevom paprikom, sveže mlevenim crnim bbierom i kumonim i solju po ukusu. Još jednom se krompirići dobro izmešaju kako bi se ravnomerno rasporedili začini i prebacuju se u tepsiju na papir za pečenje.

Masnoća koja je ostala u posudu i začini se raspoređuju odozgo.

Tepsija se stavlja u prethodno zagrejanu rernu na 180-200 stepeni na otprilike 30 minuta ili dok krompirići ne budu gotovi.

Odmah čim se izvade iz rerne, pečeni mladi krompirići u rerni se posipaju sitno seckanom svežom mirođijom i belim lukom. Prijatno!

Takođe, pogledajte kako da napravite savršeni gratin sa krompirom i saznajte zašto je krompir Soraja među najvoljenijim sortama krompira za kuvanje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: