Način pripreme
Korak 1
U malko mleko dodati šećer i kvasac. Sačekati da se kvasac aktivira.
Korak 2
Brašnu dodati margarin i izmrviti. Napraviti mrvičastu smesu. Zatim dodati žumanca, so i nadošli kvasac. Zamestiti glatko i meko testo. Pokriti krpom i ostaviti bar pola sata da se testo udvostruči.
Korak 3
Napraviti za to vreme fil od kokosa. Belanca ulupati u sneg. Postepeno dodavati šećer u prahu. Kad se dobije lepa smesa, ručno špatulom umešati kokos, vanilin šećer i cimet.
Korak 4
Trebaće i premaz, koji se dobija zagrejanom mešavinom mleka i margarina.
Korak 5
Nadošlo testo delimo na dva. Svaki deo razviti pravougaono, namazati mešavinom mleka i margarina, potom filovati kokos filom.
Korak 6
Uviti testo u rolat i seći na oko 1, 5cm debljine. Dobivene pužiće slagati u pleh sa pek papirom.
Korak 7
Zagrejati rernu na 180 stepeni i peci pecivo oko 30 minuta. Ne sme se prepeći, samo da malo porumene. Inače će fil jako da se stvrdne. Ovako spremljeni kokos pužici su par dana mekani.