Način pripreme
Ugrevam mleko i u njega dodajemo 1-2 supene kašike brašna, šećer i kvasac. Promešamo i ostavljamo da se kvasac aktivira.
U posudi umutimo jaja i dodajemo smesu sa kvascem, esencijom i 1 supenu kašiku ulja. Promešamo i postepeno dodajemo brašno i zamesimo glatko testo. Ako je potrebno dodajemo još brašna.
Ostavljamo testo da nadođe. Nakon toga ponovo premesimo, prilikom mešenja dodajemo ulje. Razvučemo i preklopimo testo na nekoliko slojeva.
Nakon toga ga podelimo na 4 pitice. Svaku razvučemo i isečemo na 4 trougla. U svaki trougao stavljamo ratluk i uvijamo kifliceu.
Poređamo kiflice u pleh i namažemo umućenim žumancem.
Ostavljamo milibrot kiflice da nadođu ponovo i nakon toga pečemo - prvo na 100 stepeni 25 minuta, a nakon toga na 150 stepeni 10 minuta.
Posipmo gotove kiflice šećerom u prahu.
Pogledajte još kako da pripremi kiflice sa marmeladom ili omiljene milibrot kiflice.