Način pripreme
Probajte ovaj neverovatni vegan kakao kuglof, koji će vas vratiti u detinjstvo! Sa svojom nežnom i mekom teksturom idealan je za sve vegane koji traže ukusan desert bez mlečnih sastojaka.
Pripremite se da budete očarani zbgo lake pripreme, ali i izuzetno ukusne vegan alternative tradicionalnog kakao kuglofa.
U sredinu velike posude sipamo gaziranu vodu i u njoj rastvaramo kakao. Dodajemo braon šećer i ulje i mežamo žicom.
Nakon toga dodajemo prašak za pecivo, brašno i ponovo mešamo dok ne dobijemo homogenu smesu.
Sipamo dobijenu smesu u okrugao pleh za kuglof, na dno sipamo brašno da se kuglof ne zalepi.
Pečemo na 200 stepeni, neprestano proveravamo čačkalicom da li je kakao kolač dobro ispečen. Ako izađe suva, gotov je.
Serviramo vegan kakao kuglof dok je još topao, odozgo preliven domaćim slatko od jagoda.
Prijatan desert za dočekivanje gostiju. Neka vam je slatko!
Pogledajte još kako da proverite da li je kolač pečen, kao i probajte neke od ovih slatkiša sa rogačem.