Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Dinstano pile»Piletina u sosu od limuna

Piletina u sosu od limuna

Eva ZelenkaEva Zelenka
Početnik
6929397
Piletina u sosu od limuna
Fotografije: Eva Zelenka
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
80 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
160 min.
Porcije
4
"Čašica lepog belog vina i savršeno jelo je tu."

Potrebni sastojci

  • pileće belo meso - 500 g
  • ulje - 2 s.k.
  • limun - 2 komada
  • beli luk - 1 čen
  • crni luk - 1 manja glavica
  • bujon - 300 ml
  • so - 1 k.k.
  • biber - 1 k.k
  • brašno - 2 s.k.
* merne jedinice

Način pripreme

Belo meso iseći i malo izlupati. Posoliti i biberiti. Uvaljati u brašno i na zagrejanom ulju popržiti samo da malo promeni boju. Izvaditi iz ulja. Odložiti.

Limun iseći na kolutove. U istom ulju gde je pržena piletina staviti limun i par minuta peći s obe strane. To će služiti u svrhu dekoracije. Izvaditi iz ulja i njih odložiti.

Luk iseći na sitno i beli luk takođe. Popržiti u istom tignju kao i predhodno meso i limun.

Drugi limun iscediti na luk i rendati koru. To će dati aromu našem jelu. Zatim vratiti meso u tiganj i naliti bujonom. Piletina u sosu od limuna se kuva još nekih 40 minuta.

Proveriti ukus jela po potrebi dodati jos soli. Sos je lep gust i može se servirati uz kuvani pirinač ili krompir pire.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: