Način pripreme
Bundevu izrendajte, a nakon toga pomešajte sa šećerom i cimetom.
Uzmite jednu koru, namažite sa malo ulja. Nakon toga stavite bundevu po celoj kori. Uvijte u rolat, a posle u oblik puža, kras savijte odozgo.
Pitice poređamo u pleh za keksiće, prethodno namažemo maslacem. Ali ako nemate takav pleh nije problem, poređajte u običan. Pre pečenja namažite sa malo maslaca.
Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta. Čim izvadite odozgo prođite parčetom hladnog maslaca, on će se rastopiti.
Deo mafina pečemo u air friyer-u i ispali su odlično. Peku se 20 minuta.
Pečemo slatke pitice na programu bake - 180 stepeni 10 minuta sa svake strane.
Stavljamo pitice sa bunevom na papir za pečenje, namazan sa malo masnoće.
Pogledajte da li se goji od bundeve, kao i zašto da jedemo više bundeve.