Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Salata od pasulja»Tradicionalna salata od pasulja

Tradicionalna salata od pasulja

EfrosiaEfrosia
Džedaj
54118011
Tradicionalna salata od pasulja5 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
180 min.
Porcije
2
"Tradicija nalaže da salatu od pasulja treba konzumirati sa puno luka i vernim prijateljima!"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 500 g krupni, zreli
  • luk - 1 velika glavica, crveni
  • sirće - 4 - 5 kašika
  • maslinovo ulje - 6 kašika, može i ulje
  • biber - 1/2 kašičice, mleven
  • so - po ukusu
  • peršun - nekoliko grančica
* merne jedinice

Način pripreme

Izaberite najveću moguću vrstu pasulja. Potopite ga na nekoliko sati u hladnu vodu, a zatim zamenite vodu novom vodom i stavite da provri na tihoj vatri. Važno je da se pasulj ne prekuva – treba da bude kuvan, ali ne kašast.

Gotov pasulj ostavite da se ohladi zajedno sa vodom u kojoj se kuvao. Zatim ga ocedite. Luk isecite na rebarca i izgnječite sa solju. Dodajte ga u pasulj, začinite solju, biberom, sirćetom i maslinovim uljem.

Po želji servirajte salatu od pasulja sa seckanim peršunom i maslinama.

Ako vam se sviđa recept, isprobajte naše druge recepte za salatu od pasulja, kao što je brza salata od pasulja Ropotamo ili ova božićna salata od pasulja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: