Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Dinstana svinjetina»Ragu od šampinjona sa junetinom

Ragu od šampinjona sa junetinom

Eva ZelenkaEva Zelenka
Početnik
6026347
Ragu od šampinjona sa junetinom4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
4
"Ako nas pitate za izbor vina, odlučujemo za roze ili crveno vino. Da li vi imate neki predlog?"

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 300 g
  • šampinjoni - 300 g
  • crni lun - 1 glavica srednja
  • beli luk - 1 čen
  • crvena paprika - 1 komad
  • peršunov list - 1 struk
  • so - 1 k.k.
  • biber mleveni - 1 k.k.
  • ulje - 1 s.k.
  • voda - 200 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Luk iseckati na sitno i pržiti na ulju.

Juneće meso iseći na trake i dodati u tiganj sa lukom. Dinstati sve zajedno oko 15 minuta. Soliti i biberiti.

Dodati crvenu papriku sečenu na trake i beli luk sitno seckan. Povremeno mešati i naliti vodom.

Posle 40 minuta kuvanja u jelo dodajemo i krupno sečene šampinjone. Dinstati jos nekih 20 minuta.

Po potrebi ragu začiniti solju i dodati biber. Pred sam kraj kuvanja se dodaje seckani peršun.

Ragu od šampinjona sa junetinom servira se uz pirinač.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Eva Zelenka
Eva Zelenka
Ja sam ga pravila sa junetinom, u receptu sam napisala svinjetina. Ni sa jednim nećete pogrešiti, isto tako je ukusan i sa svinjetinom. Prijatno.
16.04.2025 18:31