Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Brza Predjela»Ragu od pečuraka sa mladim lukom

Ragu od pečuraka sa mladim lukom

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k4915k409
Ragu od pečuraka sa mladim lukom
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 6
27/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Ove pečurkice su toliko ukusne, da ćete polizati prste..."

Potrebni sastojci

  • šampinjoni - 300 g
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • mladi luk - 5 strukova
  • beli luk - 3 čena
  • čili - 1 kašičica
  • so
  • biber - 6 - 7 zrna
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i očistite luk. Operite strukove i sitno isecite.

Ugrejte maslinovo ulje i izdinstajte luk. Dodajte oljuštene i iseckane ka kolutiče čenove belog luka. Mešajte i dinstajte 1-2 minuta.

Očistite pečurke, isecite na kriške i dodjate u povrće. Začinite solju i biberom.

Donstajte 4-5 minuta dok pečurke ne budu gotove, nemojte mnogo često mešati.

Naktaju dodajte čili, promešajte.

Servirajte sa svežim prešunom.

Jelo servirajte vruće.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: