Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Pljeskavice»Srpska pljeskavica na roštilju

Srpska pljeskavica na roštilju

EfrosiaEfrosia
Džedaj
54117811
Srpska pljeskavica na roštilju2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Ko ne voli srpski roštilj? Predstavljamo vam jednostavan recept za naše omiljene pljeskavice."

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 300 g mlevenog mesa
  • teletina - 300 g mlevenog mesa
  • beli luk - 4 čena, izgnječen
  • ljute paprike - 1 - 2 zelene
  • biber - po ukusu
  • aleva paprika - 1/3 kašičice
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

U umešeno meso dodajte izgnječeni beli luk i seckane ljute papričice. Posolite, dodajte alevu papriku i biber i dobro promešajte.

Formirajte velike pljeskavice, dobro ih nauljite rukama i stavite na roštilj da se peku ravnomerno sa obe strane.

Pogledajte i kako da napravite srpsku pitu gibanicu ili ukusnu srpsku mućkalicu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: