Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Hleb od ovsenih pahuljica, sojinog mleka i semena lana

Hleb od ovsenih pahuljica, sojinog mleka i semena lana

Rositsa MarinovaRositsa Marinova
Pomoćnik kuvara
5818465
Hleb od ovsenih pahuljica, sojinog mleka i semena lana1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
165 min.
"Da li ste spremni da sačuvate recept za pravljenje ukusnog i zdravog sojinog hleba sa semenom lana?"

Potrebni sastojci

  • ovsene pahuljice - 50 g
  • seme lana - 50 g
  • voda - 100 ml vruća
  • kvasac - 7 g suvi
  • sojino mleko - 275 ml, toplo
  • so - 1 kašika
  • brašno - 1 i 3/4 šolje tip 500 (375 g)
  • integralno pšenično brašno - 1/4 šolje (50 g)
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite ovsene pahuljice i seme lana u veliku posudu, prelijte ih vrućom vodom i sačekajte 30 minuta da nabubre.

Dodajte mleko i kvasac i promešajte. Postepeno dodajte obe vrste brašna (prosejanog) i so. Umesite meko i nelepljivo testo, pokrijte ga i ostavite da odstoji 10 minuta.

Prebacite na nauljenu površinu, mesite oko 10 sekundi i prebacite u nauljenu posudu, pokrijte i ostavite još 10 minuta.

Postupak se ponavlja još dva puta (mešenje, dizanje testa) na svakih 10 minuta.

Na kraju, ostavite testo da naraste 30 minuta.

Nauljite pravougaoni kalup za hleb/kalup za terin.

Naraslo testo razvucite na debljinu od 2 cm i uvijte ga u rolat, stavite ga u kalup, pokrijte ga krpom i ostavite da naraste oko 90 minuta ili dok se ne udvostruči.

Uključite rernu da se zagreje na 220 stepeni, napravite lagane rezove na hlebu sa semenom lana i pecite oko 45 minuta. Kada se hleb ispeče, izvadite ga iz pleha i ostavite da se ohladi na metalnoj rešetki.

Pogledajte i kako da napravite raženi hleb ili omiljeni integralni hleb.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: