Način pripreme
Ugrejte mleko i sipajte pola u posudicu, dodajte dve kašike šećera i kvasac, mešajte dok se kvasac i šećer ne rastope. Pospite sa malo brašna i ostavite da se aktivira.
Umutite jaja sa preostalim šećerom, mlekom i preostalim sastojcima. Prosejte brašno i počnite da mesite testo, namažite ga uljem i pokrijte folijom i ostavite da se udvostruči.
Gotovo testo podelite na 6 delova i jednu malu lopticu za dekoraciju. 5 delova razvijte oklagijom na 5 okruglih kora, namažite jednu maslacem i pospite kristal šećerom, stavite drugu odozgo i tako poređajte i ostale.
Isecite ih u centru na osam delova, ostavite po 3 cm neisečenog dela. Uzmite jedan list jednog sloja i prebacite ga unazad, ostale na isti način, savijte ivice odozdo. Treba da dobijete jedan venac.
Šestu loptu od testa lepo poravnajte i stavite u sredinu. Od malog dela razvucite koru i isecite nogice, ako vam je ostalo testa, uvijte tri dela i stavite oko centra. Po želji možete ukrasiti cvetićima, zavisi od pola bebe.
Ostavite pogaču da nadođe, nakon toga je namažite umućenim žumancem i obilno pospite šećerpm. smenjujte slojeve da ima susama. Pecite u ugrejanoj rerni na 160 stepeni, dok ne dobije lepu zlatnu boju.