Umak od pasulja i semena lana

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18792
26/10/2019
"Kao umak, ali je toliko ukusan, da vam se želi da ga pojedete, namazan na krišku hleba "
Priprema20 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno110 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano95
  • Pregledi tokom meseca28
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pasulj - 300 g
  • laneno seme - 50 g
  • beli luk - 2 čena
  • ulje - 90 ml
  • kumin - 1 kašičica
  • so - 1 prstohvat
  • biber - 1/2 kašičice, mleven
  • arapske lepinje - 6 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Pasulj operite i skuvajte dok ne omekša. Sačuvajte vodu u kojoj se kuvao. Ispasirajte pasulj sa 150 ml od vode u kojoj se kuvao.

Dodajte ulje, izgnječeno laneno seme i kumin, sitno seckani beli luk, sol i biber.

Smesu dobro promešajte i stavite u posudu. Ohladite i poslužite sa komadićima arapskih lepinja.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar