Način pripreme
Prvo, stavite jagnjeće kotlete u kesu za pečenje.
U odgovarajućoj posudi pomešajte izgnječeni beli luk sa maslinovim uljem, seckanim peršunom, biberom, sokom od limuna, kimom, korijanderom, kurkumom, ljutom alevom alevom paprikom i začinom Ras el Hanut.
Dobro promešajte začine i sipajte ih u kesu sa jagnjetinom. Zatvorite i dobro promućkajte, pomažući rukama da biste dobro začinili meso.
Ohladite jagnjetinu nekoliko sati - poželjno ceo dan.
Zagrejte roštilj i pecite jagnjetinu dok ne bude gotova - vreme zavisi od debljine mesa.
Kada vidite da su kotleti lepo porumeneli, gotovi su - nemojte ih prekuvati da se meso ne bi osušilo.
Služiti sa sosom po izboru i prepečenim hlebom. Ideja za nestandardni sos za jagnjetinu je domaći majonez sa belim lukom - kombinacija možda nije najtipičnija, ali je veoma ukusna.
Orijentalna jagnjeća rebra su neverovatna!
Pogledajte i kako se pripremaju ukusne ćuftice od jagnjetine ili omiljena sarmica od jagnjećih iznutirca.