Način pripreme
Pažljivo odvojiti belanca od žumanaca, vodeći računa da se žumance ne pomeša sa belancetom.
Belanca mutiti mikserom, pa kad počnu da se pene dodati šećer i vanilin šećer. Nastaviti sa mućenjem dok se ne stvori čvrst sneg.
U drugoj posudi umutiti žumanca sa mlekom. Potom dodati prosejano brašno i prašak za pecivo i sjediniti.
Dobijenu smesu od žumanaca lagano špatulom ili kašikom umešati u belanca. Smesa treba da ostane vazdušasta i čvrsta.
Tiganj za palačinke premazati sa malo ulja. Višak ukloniti salvetom.
Zagrejati na srednjoj temperaturi pa sipati pripremljenu smesu. Može se stavljati kašikom, a može i prethodno napunjenim poslastičarskim špricem.
Nakom što su formirane palačinke, sipati u tiganj kašičicu vode na dva tri mesta. Poklopiti tiganj i peći poklopljeno oko 5 minuta.
Može se dodati dodati još jedan sloj smese ako želite da palačinke budu deblje (ali i ne mora). U tom slučaju opet dodati malo vode i poklopiti. Peći još nekoliko minuta.
Pažljivo okrenuti svaku palačinku špatulom, opet dodati nekoliko kapi vode, i poklopljeno peći još oko 5 minuta.
Male japanske palačinke posuti prah šećerom ili omiljenim voćnim ili šokoladnim prelivom.
Prijatno!