Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Fantastične kemerke sa aromatičnim nadevom

Fantastične kemerke sa aromatičnim nadevom

Hristo-Y-MoniHristo-Y-Moni
Šegrt
3511222
Fantastične kemerke sa aromatičnim nadevom
Fotografije: Hristo-Y-Moni
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Evo onih kemerki, koje su nas kao decu terale da oblizujemo usne - jednostavan i proveren recept."

Potrebni sastojci

  • za testo
  • voda - 100 ml
  • sveže mleko - 100 ml
  • suvi kvasac - 7 g
  • maslac - 40 g
  • ulje - 1 kašika
  • jaja - 2 komada
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 prstohvat
  • brašno - 550 g
  • za nadev
  • mleveno meso - 250 - 300 g
  • luk - 1 glavica
  • celer - 1 stabljika
  • paprike - 1 komad
  • paradajz - 1 komad, narendan
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac aktiviram svežim mlekom i šećerom. Zatim napravim udubljenje u brašnu, sipam kvasac, sveže mleko i jaja, dodam maslac, ulje i so i umesim meko testo, koje ostavim da naraste oko 90 minuta.

U međuvremenu sam pripremila nadev za kemerke, koje toliko vole kod kuće.

Propržila sam sitno seckani luk, papriku i stabljiku celera. Zatim sam dodala mleveno meso i 1 rendani paradajz. Kuvala sam ga dok nije ostalo na masnoći, začinila čubrom

Razvijam veliki krug testa debljine 2-3 cm, isečem krugove kalupom za kolače. U svaki krug sam stavila nadev. Uštinula sam krajeve. Premazala sam umućenim jajetom i pekla kemerke sa aromatičnim nadevom na 200 stepeni dok se ne ispeku.

Pogledajte i kako se prave kemerke bundeve ili ukusne turske piroške.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: