Način pripreme
/undefined Prvo pripremamo testo za podlogu, prosevamo brašno 2 puta. Dodajemo so i kukuruzni griz.
U mlakoj vodi aktiviramo kvasac sa šećerom. Kad nadođe sipamo ga u udubljenje od brašna i dodajemo maslinovo ulje.
Zamesimo meko i elastično testo. Uvijamo u namazanu foliju i stavljamo na 20 sati u frižider.
Kad izvadimo, ostavljamo na pola sata na sobnoj temperaturi. Podelimo testo na 4 lopte. Pokrivamo ih folijom i ostavljamo da se udvostruče.
Pospemo brašnom semolina radnu površinu i razvučemo 4 pice debljine 1 cm.
Svaku stavimo u ravan pleh za picu, prethodno naprskamo mašću.
Odozgo ukrašavamo kečapom. Odvojimo koštice od maslina i sečemo ih, ostavljamo 5-6 celih.
Pečurke sečemo na kriške, a pršutu na kockice, ostavljamo 1-2 slajsa.
Poređamo na testo oceđeni kukuruz, pršutu, pečurke, masline i mocarelu.
Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni dok ne budu gotove.
Ukrašavamo sa nekoliko maslina, ivicama pršute i svežim bosiljkom.
Savet: Nisam navela stepene pečenja i vreme termičke obrade, zato što svako ima različitu rernu - sa ventilatorom ili bez. Smatram da svako ko sebe naziva kuvarem iz hobija može da proceni kada je testo za picu pečeno, i kada je pica gotova za jelo.