Način pripreme
Umesite meko testo od brašna, šećera, maslaca, žumanca i ledene vode. Stavite ga u frižider na 20 minuta. Zagrejte rernu na 160-180 stepeni;
Razvijte testo na debljinu od 5 mm. Raširite ga po dnu i stranicama blago pobrašnjenog pleha. Stavite papir za pečenje odozgo i pospite pirinčem, osim 1 cm duž ivica pleha;
Pecite 15 minuta. Uklonite papir i pirinač i pecite još 5 minuta.
Pomešajte jaja, pavlaku, šećer za nadev, rendanu koru i sok pomorandže. Prelijte smesu preko kore. Pecite 30-35 minuta.
Šećer za dekoraciju istopite na laganoj vatri u 1, 3 šolje vode. Kuvajte 3 minuta na srednjoj vatri.
Potopite kriške pomorandže u sirup 5 minuta. Ukrasite pitu od pomorandže njima.
Pogledajte i kako da napravite kolač od pomorandže ili omiljenu panakotu sa pomorandžom.