Način pripreme
Izrendajte luk i sitno iseckajte peršun. Umočite hleb u sveže mleko.
Pomešajte mleveno meso sa rendanim lukom, peršunom, jajetom, oceđenim hlebom i začinima. Dobro promešajte i ostavite da odstoji u frižideru nekoliko sati.
Zatim mleveno meso podelite na oko 7 jednakih kuglica. Isecite topljeni sir i krastavce na tanke trakice.
Uzmite jednu od kuglica, raširite je na dlanu i u sredinu stavite trakice krastavca i topljeni sir.
Umotajte i lepo oblikujte u rolnicu. Napravite preostale rolnice.
Zagrejte ulje u tiganju na šporetu i pržite rolate sa svih strana dok lepo ne porumene.
Izvadite rolnice od mlevenog mesa i ocedite ih na kuhinjskom papiru. Poslužite sa salatom po želji.
Recept za rolnice od mlevenog mesa sa topljenim sirom i kiselim krastavčićima je veoma ukusan.
Pogledajte i kako se prave rolnice od svinjetine ili savršeni Stefani rolat.