Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Rolatići»Rolnice od mlevenog mesa sa topljenim sirom i kiselim krastavčićima

Rolnice od mlevenog mesa sa topljenim sirom i kiselim krastavčićima

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5231402k
Rolnice od mlevenog mesa sa topljenim sirom i kiselim krastavčićima3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
7
"Sveža salata i sočne rolnice - ovo je vrsta ručka kojoj svakako želimo da prisustvujemo."

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 400 g, teletina
  • luk - 1 mala glavica
  • jaja - 1 komad
  • hleb - 1 kriška starog
  • sveže mleko - 50 ml
  • kumin - 1/2 kašičice
  • čubar - 1 kašičica
  • peršun - 1 kašika, iseckan
  • aleva paprika - 1/3 kašičice, ljuta
  • topljeni sir - 80 g
  • krastavci - 2 - 3 komada
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Izrendajte luk i sitno iseckajte peršun. Umočite hleb u sveže mleko.

Pomešajte mleveno meso sa rendanim lukom, peršunom, jajetom, oceđenim hlebom i začinima. Dobro promešajte i ostavite da odstoji u frižideru nekoliko sati.

Zatim mleveno meso podelite na oko 7 jednakih kuglica. Isecite topljeni sir i krastavce na tanke trakice.

Uzmite jednu od kuglica, raširite je na dlanu i u sredinu stavite trakice krastavca i topljeni sir.

Umotajte i lepo oblikujte u rolnicu. Napravite preostale rolnice.

Zagrejte ulje u tiganju na šporetu i pržite rolate sa svih strana dok lepo ne porumene.

Izvadite rolnice od mlevenog mesa i ocedite ih na kuhinjskom papiru. Poslužite sa salatom po želji.

Recept za rolnice od mlevenog mesa sa topljenim sirom i kiselim krastavčićima je veoma ukusan.

Pogledajte i kako se prave rolnice od svinjetine ili savršeni Stefani rolat.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: