Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Gnezda»Gnezda od mlevenog mesa sa pečurkama, krastavčićima i jajima

Gnezda od mlevenog mesa sa pečurkama, krastavčićima i jajima

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64817250
Gnezda od mlevenog mesa sa pečurkama, krastavčićima i jajima1 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Ukusno i odlično - super ideja za one koji razmišljaju kako da iznenade goste"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 1 kg
  • luk - 2 glavice
  • kiseli krastavčići - 4 komada
  • pečurke - 150 g
  • jaja - 6 komada
  • peršun - 1 veza
  • prezle - 3 kašike
  • aleva apprika
  • kumin
  • biber
  • kari
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

U veliku činiju stavite mleveno meso, sitno iseckan luk, prezle, sitno iseckan peršun i suve začine.

Omesite mleveno meso i ostavite ga da poprimi ostale sastojke.

U nauljanu tavu stavite malo od mlevenog mesa i napravite gnezda. U njih stavite sitno iseckane pečurke i kisele krastavčiće.

Jelo stavite u zagrejanu rernu i pecite određeno vreme na 200 stepeni.

Čim se sastojci zapeku, smanjite temperaturu, a u svako gnezo razbijte po 1 jaje. Posipajte začine i vratite da se dopeče.

Gnezda od mlevenog mesa sa pečurkama, krastavčićima i jajima je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: