Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Gnezda»Gnezda od mlevenog mesa sa topljenim sirom, tikvicama i paradajzom

Gnezda od mlevenog mesa sa topljenim sirom, tikvicama i paradajzom

Kristina ChernikovaKristina Chernikova
Glavni urednik
69184
Gnezda od mlevenog mesa sa topljenim sirom, tikvicama i paradajzom
Fotografije: Kristina Chernikova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Kuvanje
35 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Dok nam pripremaju ova ukusna gnezda, ostavljamo vama da odlučite uz kakav prilog da ih serviramo"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 800 g
  • luk - 1 komad, mladi
  • tikvice - 1 komad
  • topljeni sir - 1 komad
  • paradajz - 1 komad
  • so
  • mirođija - 1 struk
  • kačkavalj - za posipanje
  • maslac - za mazanje pleha
* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso se mesi koa za ćufte sa iseckanim lukom. Po želji možete dodati začine po ukusu. Ostavlja se da odstoji neko vreme.

Za to vreme tikvica se iseče na kockice i dinsta na kratko. Paradajz i topljeni sir se takođe seku na kockice.

Od mlevenog mesa se, u namazanom plehu, oblikuju gnezda. U svako se stavljaju iseckani sastojci, takođe i malo mirođije i soli po ukusu.

Jelo se peče na 180 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni dok ne bude gotovo.

Pred kraj pečenja gnezda se mogu posuti rendanim kačkavaljem. Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: