Način pripreme
Stavite mleveno meso u posudu i pomešajte ga sa jajetom, parmezanom i prethodno natopljenim i već oceđenim parčetom hleba.
Dodajte začine i koru limuna.
Zamesite mleveno meso i stavite ga u frižider na nekoliko sati.
Poređajte slaninu u veliku posudu za pečenje preko papira za pečenje.
Oblikujte ćuftice od mlevenog mesa, blago ih spljeskajte i stavite ih preko slanine.
Odozgo dodajte kiseli krastavčić i uvijte.
Namažite gotove rolnice sa malo maslinovog ulja i pospite ih sa malo bibera i aleve paprike.
Oljuštite krompir i isecite ga na kocke Začinite ga solju, belim lukom, mirođijom i maslinovim uljem.
Rasporedite oko rolnice, prelijte sa malo belog vina i maslinovog ulja i stavite da se peče dok ne bude gotovo.
Rolnice od mlevenog mesa uvijene u slaninu, su mnogo ukusne.