Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Rolnice»Rolnice od mlevenog mesa uvijene u slaninu

Rolnice od mlevenog mesa uvijene u slaninu

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5871912k129
Rolnice od mlevenog mesa uvijene u slaninu
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 5sa Videom
20/11/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Drage dame, koliko rolnica spremite, toliko će pojesti vaše polovine, da od sad znate"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 300 g
  • belo vino - 1 šolja
  • jaje - 1 komad
  • slanina - 8 g
  • parmezan - 30 g
  • beli luk - 1 čen
  • kora limuna - narendana
  • peršun - 1 prstohvat
  • kiseli krastavčići
  • krompir
  • mirođija
  • maslinovo ulje
  • origano - 1 prstohvat
  • biber - 1 prstohvat
  • aleva paprika - 1 prstohvat
  • hleb - 1 kriška
  • beli luk
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite mleveno meso u posudu i pomešajte ga sa jajetom, parmezanom i prethodno natopljenim i već oceđenim parčetom hleba.

Dodajte začine i koru limuna.

Zamesite mleveno meso i stavite ga u frižider na nekoliko sati.

Poređajte slaninu u veliku posudu za pečenje preko papira za pečenje.

Oblikujte ćuftice od mlevenog mesa, blago ih spljeskajte i stavite ih preko slanine.

Odozgo dodajte kiseli krastavčić i uvijte.

Namažite gotove rolnice sa malo maslinovog ulja i pospite ih sa malo bibera i aleve paprike.

Oljuštite krompir i isecite ga na kocke Začinite ga solju, belim lukom, mirođijom i maslinovim uljem.

Rasporedite oko rolnice, prelijte sa malo belog vina i maslinovog ulja i stavite da se peče dok ne bude gotovo.

Rolnice od mlevenog mesa uvijene u slaninu, su mnogo ukusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: