Način pripreme
Krompir operemo, stavljamo na dasku i sečemo na tanke kriške do visine daske, tako se ne iseče ceo krompir (ili možete staviti krompir u drvenu varjaču).
U tanjir stavite maslac (50-100g po želji) na sobnu temperaturu, pomešajte sa preostalim začinima zajedno sa belim lukom i krompirom i obilno namažite, poselite da ima ravnomerno i preko krompira.
Stavite u pleh, prethodno namazan ili obložen papriom za pečenje, i pokrijte alu folijom.
Pecite krompir dok ne bude gotov (oko 60 minuta, ali zavisi od veličine krompira), nakon toga skinite foliju i ostavite da dobiju boju.
Napomena: Izaberite jednak po veličini krompir za ravnomerno pečenje.
Jedite ukusan krompir lepezu iz rerne.
Pogledajte takođe kako da napravite punjeni krompir sa mlevenim mesom iz rerne ili omiljeni sotirani krompir iz rerne.