Prolećni jagnjeći frikase

MilkaMilka
Početnik
41
Prolećni jagnjeći frikase
Fotografije: Milka
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Ukusno, lako i zdravo prolećno jelo - jagnjeći frikase, recept koji obavezno morate zapisati."

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 1 kg
  • maslinovo ulje - 1/2 šolje
  • zelena salata - 1 komad
  • mladi luk - 4 veze
  • sveža mirođija - 2 struka
  • peršun - 3 struka
  • jaja - 2 komada
  • sok od limuna - 1/2 šolje
  • so
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Meso sečemo na porcije, zapržimo u ugrejanom maslinovom ulju i začinimo solju i biberom. Sipamo 3 šolje vode, poklopimo i ostavljamo da vri dok ne omekša.

Zelenu salatu i luk očistimo i sečemo na krupnije komade. Dodajemo u meso zajedno sa iseckanom mirođijom i peršunom i ostavljamo malo da vri.

Jaja umutimo zajedno sa sokom od limuna i razredimo sa sosom iz šerpe. Sipamo u meso i šerpu dobro protresemo da se pomeša sa sosom.

Prolećni jagnjeći frikase je gotov - neka vam je ukusno.

Pogledajte još kako da napravite klasični pile frikase ili ovaj raskošni ćureći frikase.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: