Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Frikase»Frikase sa kiselom pavlakom

Frikase sa kiselom pavlakom

Frikase sa kiselom pavlakom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 2
27/11/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
5
"Omiljeni frikase malih i velikih"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 1 komad
  • luk - 1 komad
  • šargarepe - 1 komad
  • celer - 1 struk
  • kiselo mleko - 250 ml
  • jaja - 1 komad, žumance
  • kisela pavlaka - 2 supene kašike
  • so
  • crni biber
  • muskatni oraščić
  • brašno - 2 supene kašike
  • beli luk - 1 čen
* merne jedinice

Način pripreme

Operite meso i stavite ga u šerpu.

Sipajte vodu koliko je potrebno da pokrije i dodajte povrće, prethodno očišćeno, oprano i iseckano na krupne komade.

Skuvajte pileće grudi sa malo soli dok ne budu gotove. Izvadite, iskidajte na komade i odvojte.

U drugoj šerpi propržite brašno da postane zlatkasto. Razredite pilećim bujonom (proceđen).

Sačekajte da provri i ukoliko je potrebno, dodajte još malo.

Stavite meso i začine.

U posudicu stavite kiselo mleko i žumance. Mutite metalnom žicom za mućenje.

Sipajte u frikase sa piletinom i izmešajte.

Dodajte pavlaku, sačekajte nekoliko minuta i isključite.

Blago ohladite frikase sa kiselom pavlakom i servirajte u odgovarajućim tanjirima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: