Način pripreme
Operemo i osušimo pileće grudi. Isećemo sitno i stavljamo u posudu.
U njih dodajemo jaja, kiselo mleko, kačkavalj i začine. Promešamo dobro. Dodajemo sitno iseckani mladi luk i peršun i ponovo dobro promešamo.
Na kraju dodajemo brašno i mešamo poslednji put. U tiganju sa dnom koje se ne lepi ugrevamo maslinovo ulje na umerenoj temperaturi i uz pomoć supene kašike i silikonske spatule stavljamo na nekoliko mesta.
Pržimo 2-3 minuta sa svake strane dok me dobiju zlatnobraon boju sa obe strane. Drugimo se da ne stavljamo velike količine smese pošto se pileć burgeri mogu raspasti.
Nakon što završimo sa prženjem pilećih ćuftica, možemo ukusne pileće burgere servirati sa sosom po izboru, zemičkama za burgere i raznim prilozima po ukusu.
Pogledajte kako se pravilno sastavlja burger, zašto je to od veikog značaja za ukus i obavezno probajte naše teleće burgere.