Način pripreme
Ovo je jedan malo drugačiji, nestandardni recept za makarone iz rerne, ali ne i manje ukusan, drugačijom notom aromatičnog ovčijeg mleka, sira i voćno slatkastog braon šećera. Probajte i nećete zažaliti.
Skuvamo makarone oko 12 minuta u litar posoljene vode, nakon toga ocedimo i stavljamo u maslacem namazan pleh. Izmrvimo sir i ravnomerno posipamo makarone.
Umutimo jaja, u njih dodajemo mleko, braon šećer i sastrugani štapić vanile.
Prelivamo makarone dobijenom smesom i rasporedimo ravnomerno.
Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 250 stepeni.
Pre nego što budu gotovi, posipamo sa još malo braon šećera da dobije karamel boju i pečemo još 5-10 minuta.
Nakon što bude gotovo, serviramo, ja lično ukrasim slatke makarone sa jajima i sirom šećernim mrvicama.
Neka vam je slatko!
Pogledajte još koliko vode je po pravilu potrebno za kuvanje makarone, kao i koliko dugo da pečete makarone iz rerne.