Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač od milibrota»Slatkiš sa milibrotom i maskarponeom

Slatkiš sa milibrotom i maskarponeom

Teodora KrumovaTeodora Krumova
Šegrt
597128
Slatkiš sa milibrotom i maskarponeom
Fotografije: Teodora Krumova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
12
"Nije tiramisu - čak je nekako i leši - kolač jedinstvenog ukusa sa milibrotom i maskarponeom."

Potrebni sastojci

  • milibrot - 400 g
  • za sirup
  • šećer - 80 g
  • voda - 100 ml
  • cimet - 1/2 kašičice
  • za krem
  • sveže mleko - 1 l
  • vanila - 2 komada
  • jaja - 6 komada
  • šećer - 125 g
  • brašno - 80 g
  • želatin - 10 g
  • maskarpone - 250 g
  • kakao - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Sirup pripremite tako što vodu i šećer stavite na vatru da provri. Nakon toga dodajte cimet i ostavite da se ohladi.

Želatin rasvorite u 6 supenih kašika mlake vode.

Mleko stavite na ringlu da provri.

Dodajte vanilu. Umutite jaja sa šećerom. Dodajte brašno.

Mleko pomešajte sa smesom od jaja i stavite na vatru dok se krem od jaja ne zgusne, mešajte neprekidno.

Nakon što skinete sa vatre dodajte maskarpone, a posle i želatin. Krem ostavite da se ohladi.

Isecite milibrot na tanke kriške i poređajte u pleh pola. Prlijte polovinom sirupa. Pokrijte jednim delom krema. Stavite još jedan sloj milibrota, prelijte i namažite preostalim kremom.

Pospite kakaom kolač sa milibrotom i maskarponeom.

Pogledajte takođe kako da napravite krem karamel sa milibrotom i nekoliko super ideja šta da napravite sa starim milibrortom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: