Način pripreme
Sirup pripremite tako što vodu i šećer stavite na vatru da provri. Nakon toga dodajte cimet i ostavite da se ohladi.
Želatin rasvorite u 6 supenih kašika mlake vode.
Mleko stavite na ringlu da provri.
Dodajte vanilu. Umutite jaja sa šećerom. Dodajte brašno.
Mleko pomešajte sa smesom od jaja i stavite na vatru dok se krem od jaja ne zgusne, mešajte neprekidno.
Nakon što skinete sa vatre dodajte maskarpone, a posle i želatin. Krem ostavite da se ohladi.
Isecite milibrot na tanke kriške i poređajte u pleh pola. Prlijte polovinom sirupa. Pokrijte jednim delom krema. Stavite još jedan sloj milibrota, prelijte i namažite preostalim kremom.
Pospite kakaom kolač sa milibrotom i maskarponeom.
Pogledajte takođe kako da napravite krem karamel sa milibrotom i nekoliko super ideja šta da napravite sa starim milibrortom.