Način pripreme
Meso za azu isečemo na kriške i stavljamo u ugrejani tiganj sa masnoćom i brzo pržimo dok ne dobijemo braon koricu.
Nakon toga zaprženu teletinu prebacujemo u duboku posudu, sipamo topao bujon ili vodu tako da pokrije meso potpuno, dodajemo dinstani paradajz i luk, kao i isečene kriške svežeg paradajza i paradajz pire, posudu poklopimo i dinstamo na tihoj vatri dok me so ne bude gotovo.
Nakon toga procedimo bujon i sa njim pripremamo sos. U sos dodajemo prethodno dinstane (zarpžene sa brašnom) krastavce, iseckan ili izgnječen beli luk, biber u zrnu i lovorov list.
Meso prelivamo pripremljenim sosom, dodajemo prženi krompir isečen na tračice, sve promešamo pažljivo, poklopimo i ostavljamo da se krčka još pola sata.
Vrhunac ovog ukusnog jela je kiseli krastavac. On je jaka komponenta koja daje osnovnu karakteristiku azuu u tatarskom stilu.
Marinirani krastavci se mogu zameniti mariniranim paradajzom, mariniranim tikvicama, naravno nije isto, ali glavna stvar se sačuva.
Tajna ukusnog azua se krije u fermentisanom sasjtoku.
Pogledajte još kako da napravite teleći gulaš ili omiljeni teleći oso-buko.