Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Azu u tatarskom stilu

Azu u tatarskom stilu

Stanislava ValkovaStanislava Valkova
Inovator
15351882
Azu u tatarskom stilu3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Tajna ukusnog azua se krije u fermentisanom sastojku."

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 600 g
  • paradajz - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • paradajz pire - 1 supena kašika
  • krompir - 2 komada, srednje veličine
  • beli luk - 10 čenova
  • pšenično brašno - 2 supene kašike
  • so - po ukusu
  • biber
  • kiseli krastavčići - 6 komada
  • zeleni začini
  • povrće - po želji pikantno
* merne jedinice

Način pripreme

Meso za azu isečemo na kriške i stavljamo u ugrejani tiganj sa masnoćom i brzo pržimo dok ne dobijemo braon koricu.

Nakon toga zaprženu teletinu prebacujemo u duboku posudu, sipamo topao bujon ili vodu tako da pokrije meso potpuno, dodajemo dinstani paradajz i luk, kao i isečene kriške svežeg paradajza i paradajz pire, posudu poklopimo i dinstamo na tihoj vatri dok me so ne bude gotovo.

Nakon toga procedimo bujon i sa njim pripremamo sos. U sos dodajemo prethodno dinstane (zarpžene sa brašnom) krastavce, iseckan ili izgnječen beli luk, biber u zrnu i lovorov list.

Meso prelivamo pripremljenim sosom, dodajemo prženi krompir isečen na tračice, sve promešamo pažljivo, poklopimo i ostavljamo da se krčka još pola sata.

Vrhunac ovog ukusnog jela je kiseli krastavac. On je jaka komponenta koja daje osnovnu karakteristiku azuu u tatarskom stilu.

Marinirani krastavci se mogu zameniti mariniranim paradajzom, mariniranim tikvicama, naravno nije isto, ali glavna stvar se sačuva.

Tajna ukusnog azua se krije u fermentisanom sasjtoku.

Pogledajte još kako da napravite teleći gulaš ili omiljeni teleći oso-buko.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: