Mlada dinstana teletina

Veronika MihailovaVeronika Mihailova
Inovator
17624595
Mlada dinstana teletina
Fotografije: Veronika Mihailova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
180 min.
Porcije
6
"Sanjaćete ovaj đuveč sa mladom dinstanom teletinom, ako ga ne skuvate."

Potrebni sastojci

  • teleći vrat - 1 kg, od mladog goveda
  • šargarepa - 4 komada
  • krompir - 800 g
  • luk - 2 glavice, žuti
  • beli luk - 4 č3na
  • ruzmarin - 2 struka
  • lovorov list - 3 komada, svež
  • majčina dušica - 1 struk
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • himalajska so - 1/2 supene kašike
  • biber melanž - 1 prstohvat
  • crni biber - 10 zrna
  • ulje - 3 supene kašike
  • kravlji maslac - 3 supene kašike
  • voda - 1 šolja, topla
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operite, posušite papirnim ubrusom i naseckajte teleći vrat na porcije približno jednake veličine. Posle ih posolite himalajskom solju i pospite melanž biberom.

U tiganju sa nelepljivim premazom zagrejte ulje i lepo zapržite meso sa obe strane.

Kada ga zapečatite, prebacite ga u veliki đuveč.

Ogulite i krupno naseckajte šargarepu, luk i krompir.

Dodajte ih u đuveč zajedno sa čenovima belog luka. Nakon toga dodajte začine - sveže strukove ruzmarina, majčinu dušicu i lovorove listove.

Zatim alevu papriku, so, zrna crnog bibera i maslac.

Sve veoma dobro izmešajte. Zalijte vrućom vodom koja lagano prekriva sastojke i stavite poklopac đuveča.

Stavite đuveč sa teletinom u hladnu rernu i uključite na 160 stepeni.

Vreme kuvanja zavisi od samog mesa, kod mene je oduzelo otprilike 2 sata i 30 minuta, tako što sam tokom poslednjih 10 skinula poklopac dinstane teletine.

Poslužite mladu dinstanu teletinu vruću i po želji pospite svežim peršunom.

Pogledajte još koji su začini za dinstanu teletinu i saznajte kako da napravite teletinu sa graškom ili omiljenu kuvanu teletinu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: