Način pripreme
Dobro operite, posušite papirnim ubrusom i naseckajte teleći vrat na porcije približno jednake veličine. Posle ih posolite himalajskom solju i pospite melanž biberom.
U tiganju sa nelepljivim premazom zagrejte ulje i lepo zapržite meso sa obe strane.
Kada ga zapečatite, prebacite ga u veliki đuveč.
Ogulite i krupno naseckajte šargarepu, luk i krompir.
Dodajte ih u đuveč zajedno sa čenovima belog luka. Nakon toga dodajte začine - sveže strukove ruzmarina, majčinu dušicu i lovorove listove.
Zatim alevu papriku, so, zrna crnog bibera i maslac.
Sve veoma dobro izmešajte. Zalijte vrućom vodom koja lagano prekriva sastojke i stavite poklopac đuveča.
Stavite đuveč sa teletinom u hladnu rernu i uključite na 160 stepeni.
Vreme kuvanja zavisi od samog mesa, kod mene je oduzelo otprilike 2 sata i 30 minuta, tako što sam tokom poslednjih 10 skinula poklopac dinstane teletine.
Poslužite mladu dinstanu teletinu vruću i po želji pospite svežim peršunom.
Pogledajte još koji su začini za dinstanu teletinu i saznajte kako da napravite teletinu sa graškom ili omiljenu kuvanu teletinu.