Omlet u francuskom stilu

18/06/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4496
"Ne možete da negirate da ne ispada dobro francuzima, probajte ovaj omlet da vidite kako su ga napravili "
Priprema5 min.
Kuvanje5 min.
Ukupno10 min.
Porcije1
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano267
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada, L veličina
  • parmezan - 1/4 šolje, narendana
  • peršun - 1 kašika, usitnjena
  • maslac - 1 kašika
  • so - u ljuspama
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Tiganj sa nelepljivim dnom.
Srednja temperatura ringle - od 9 stepeni na šestom.

Jaja se razbiju u posudu, dodaje se so i sveže mleven biber i viljuškom se umute.

Peršun se usitni, ili druga vrsta zelenih biljaka, i dodaju se jaja, ponovo se muti.

Maslac se topi na tiganju, čeka se da se zagreje i sipaju se jaja. Nakon nekoliko sekundi ona počinju da se stežu i špatulom se mešaju u kružnim pokretima, dok se rastresa i tiganj.

Posipa se i narendan sir i pažljivo se špatulom odvaja jedan krraj i savija se do polovine, a drugom rukom se udara u dršku tiganja da se odlepi omlet i savija se na unutra druga strana, ka sredini.

Naginje se tiganj i pažljivo se sipa omlet u zagrejan tanjir.

Ima mnogo načina za pripremu omleta i svaka zemlja ima svoj stil. Recept je u principu elementaran, ali ima tehnika za pripremu. Klasičan francuski omlet obično je bledo zlataste boje bez zapečenih mrlja odozgo i to ga čini finim i delikatnim i najvažnije je da iznutra ima nežnu i vlažnu strukturu.

Pravi se sa finijim zelenim začinima, kao što su peršun, estragon ili kuvano nežno ćureće meso. Po izboru može da se doda i malo narendanog tartufa.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti