Način pripreme
U duboki tiganj sipajte oko 2 supene kašike maslinovog ulja, ugrejte. Dodajte beli luk, isečen na tanke ljuspice. Sipajte paradajz iz konzerve, lovorov lis, posolite i pobiberite. Ostavite na umerenoj vatri da se krčka 10 minuta. Vreme se meri nakon što paradajz provri.
U posudu sipajte rikotu, dodajte umućena jaja, izrendan sir, izrendanu koru od limuna, kajenski biber i palentu. Mešajte viljuškom dok ne dobijete pastu bez grudvica.
U tiganj sipajte oko 3 supene kašike maslinovog ulja, ukrejte i stavite po jednu punu supenu kašiku od smese. Obikujte u tiganju spatulom, pržite, više se peče na umerenoj vatri dok ne dobije lepu zlatnu koricu. Okrenite i sa druge strane.
Servirajte na paradajz sosu. Pospite bosiljkom.
Izvor: MasterChef J. Mielle
Napomena: Korsitila sam tiganj dnom koje se ne lepi. Loptice od sita se više vremena peku na rerni, nego što se prže. Paradajz iz konzerve treba da bude gust, a ne voden.