Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Slani mafini»Hlepčići mafini od crvenog sočiva

Hlepčići mafini od crvenog sočiva

Jozlyam KadirovaJozlyam Kadirova
Kuvar
129241k
Hlepčići mafini od crvenog sočiva
Fotografije: Jozlyam Kadirova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
12
"Hlepčići mafini od crvenog sočiva - ukusni, zdravi i interesantni. Svi kod kuće ih obožavaju!"

Potrebni sastojci

  • crveno sočivo - 1 šolja, sveže
  • voda - 1 šolja
  • so - 1 kašičica
  • prašak za pecivo - 1/2 kašičice, po želji
  • beli luk - u prahu
  • čubar
  • majčina dušica
  • biber
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika, po izboru
  • povrće - sitno isečeno, po želji (šargarepa, spanać, paprika, luk)
  • sir - ili kačkavalj, rendan po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Potopite sočivo - operite i prelijte vodom. Ostavite da stoji 2-3 sata ili tokom noći.

Sameljite - blendirajte sočivo sa vodom dok ne dobijete glatku smesu.

Dodajte začine, prašak za pecivo i ako želite povrće ili sir.

Rasporedite smesu u silikonske kalupe ili dobro namazane kalupe za mafine (napunite do 2/2 svaki).

Pecite u rerni na 180 stepeni oko 25-30 minuta dok se ne stegnu i postanu zlatni odozgo. Može i u air friyeru: ako imate odgovarajući kalup za mafine - na 170-180 stepeni 15-18 minuta.

Ostavite hlepčiće mafine od crvenog sočiva da se ohlade pre nego što ih izvadite - stegnu se još dok stoje.

Pogledajte takođe šta sadrži crveno sočivo i pogledajte da li se mršavi od crvenog sočiva.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: