Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Đevreci»Đevrek sa susamom

Đevrek sa susamom

Eva ZelenkaEva Zelenka
Početnik
6026347
Đevrek sa susamom6 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
10
"Doručak, koji će vam ulepšati dan!"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • voda - 250 ml
  • sveži kvasac - 20 g
  • šećer - 1 s.k
  • so - 1 k.k.
  • ulje - 60 ml
  • voda - 100 ml
  • džem od kajsija - 2 k.k.
  • susam - po potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

U mlaku vodu dodati šećer i izmrvljen kvasac. Sačekati da se kvasac aktivira.

Prosejati brašno dodati nadošli kvasac. Zamesiti testo uz dodavanje soli i ulja. Ulje postepeno dodavati. Prekriti zamešeno testo i ostaviti na toplom da se testo udvostruči.

Radnu površinu malo posuti brašnom i iskrenuti testo. Deli se na jufke oko 10 komada. Svaku jufku palcem na sredini probušiti i okrećati testo da bi se napravio otvor na sredini a testo se lepo istanji. Dobiju se kolutovi testa - đevreci.

Vodu i džem pomešati i kolutove testa umakati u rastvor. Potom posuti gusto susamom. Pleh obložiti pek papirom i slagati djevreke.

Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći đevreke oko 25 minuta. Zavisnosti od pećnice. Đevreci su spolja hrskavi a unutra meki.

Uživajte u đevrecima sa susamom! .

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: