Način pripreme
Jabuke operemo, oljuštimo, očistimo i isečemo sitno. Stavljamo u kaserolu sa dnom koje se ne lepi i dodajemo vodu. Kuvamo 10 minuta, nakon što provri i uz neprestano mešanje, nakon toga skidamo sa vatre. Ostavljamo da se ohlade, nakon toga pasiramo.
U posudu stavljamo jabukovo pire, cimet i melasu od cvekle. Promešamo dobro dok ne dobijemo homogenu smesu.
Orahe sameljemo na srednju veličinu uz pomoć secka.
Uzimamo po tri kore, stavljamo jednu na drugu. Koru na vrhu mažemo sa trećinom smese i posipamo orasima. Koru uvijamo u rolat, nakon toga uvijamo pitice.
Poređamo pitice od jabuka u plitak pleh namazan uljem.
Odozgo vegan pitice namažemo uljem. Pitice pečemo 30 minuta na 160 stepeni sa ventilatorom u prethodno ugrejanoj rerni.
Pogledajte takođe kako da napravite omiljenu štrudlu od jabuka ili narasli kolač od jabuka.