Bonapeti.rs»Recepti»Vegan majonez sa pinjolama

Vegan majonez sa pinjolama

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
5161003k
Vegan majonez sa pinjolama
Fotografije: Maria Bojilova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
30 min.
"Zdrava varijanta omiljenog majoneza - ovaj put sa pinjolama i snefom."

Potrebni sastojci

  • pinjole - 140 g
  • dižonski senf - 1 supena kašika
  • limun - 1 komad
  • sirće - 2 supene kašike
  • himalajska so - 1/2 kašičice
  • prehrambeni kvasac - 1 merna kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Pinjole stavimo u cediljku i dobro operemo.

Stavljamo u posudu i prelivamo hladnom vodom.

Ostavljamo do 8 sati da se potope, nakon toga vodu prosipamo i pinjole sipamo.

Ocedimo limun i stavljamo u posebnu posudu.

Dodajemo sirće i so.

Dobro promešamo da se so rastopi.

Pinjole sipamo u blender.

Dodajemo smesu od soka od limuna, sirćeta i soli, senfa i nutritivnog kvasca.

Mutimo na visokoj brzini blendera dok ne dobijemo homogenu smesu.

Majonez od pinjola sipamo u teglu i ostavljamo u frižideru da se ohladi.

Pogledajte takođe kako da napravite majonez sa maslinovim uljem ili ukusni majonez od kuvanih jaja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: