Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Riblja čorba»Lomska riblja čorba Salamura

Lomska riblja čorba Salamura

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
643932k
Lomska riblja čorba Salamura
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Lomska riblja čorba Salamura“ može se jesti topla ili hladna - uvek je ukusna! Uz puno rakije - obavezno."

Potrebni sastojci

  • riba - oko 1 kg, nekoliko vrsta, veća
  • paradajz - 3 - 4 komada
  • paprike - 3 - 4 komada, sušene
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • mirođija
  • čorbadžijske paprike - po ukusu
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Bira se nekoliko vrsta ribe, bolje je ako je od veće ribe. Očišćena riba se obavezno peče na roštilju dok se ne skuva, zatim se odvaja od kostiju.

Paradajz se takođe peče na roštilju, kratko se dodaju i sušene paprike. Proizvodi se prelivaju vodom, dodaje se malo ulja i kuvaju na laganoj vatri dok se potpuno ne skuvaju.

Dodati so po ukusu, seckani beli luk i mirođiju, kao i kratko pečenu čorbadžijsku papriku.

Lomska riblja čorba Salamura može se jesti topla, može i hladna - i dalje je ukusna! Sa puno rakije - obavezno!

Pogledajte i kako se pravi Tetevenska salamura ili klasična riblja čorba.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: