Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Patlidžan sa sirevima i povrćem u rerni

Patlidžan sa sirevima i povrćem u rerni

AdminAdmin
Glavni urednik
326554
Patlidžan sa sirevima i povrćem u rerni1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
3
"Ukusan patlidžan pečen u rerni sa svežim povrćem, sirom i istopljenom mocarelom. Završen aromatičnim bosiljkom, ovaj zdrav i ukusan delikates će vas oduševiti bogatstvom ukusa i aroma."

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 srednja ili 1 veliki
  • crvene paprike - 1 velika
  • čeri paradajz - 12 - 13 komada
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • sir - 100 g
  • rendana mocarela - 60 g
  • maslinovo ulje - 70 - 80 ml ili biljno ulje
  • so
  • bosiljak
  • biber - 1 prstohvat
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • sok od limuna - od 1/2 limuna
* merne jedinice

Način pripreme

U maloj posudi pomešajte sitno seckani beli luk sa maslinovim uljem, sokom od limuna i začinima. Dobro promešajte da se ukusi sjedine.

Patlidžan isecite po dužini na kriške debljine 0, 5 cm. Posolite ih i ostavite oko 20 minuta da se ocedi gorčina patlidžana. Osušite kriške patlidžana sa kuhinjskim papirom.

Svaku krišku patlidžana premažite sa obe strane smesom za marinadu i stavite je u posudu sa poklopcem. Ostavite posudu u frižideru najmanje pola sata da se ukusi upiju. Patlidžan možete marinirati i prethodne večeri.

Na pleh stavite papir za pečenje i poređajte kriške patlidžana. Preko svake kriške poređajte seckanu papriku, seckani čeri paradajz, pa pospite rendanim sirom tako da patlidžani budu ravnomerno pokriveni.

Pokrijte pleh aluminijumskom folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20-25 minuta, na srednjem nivou rerne. Skinite foliju, pospite rendanom mocarelom i pecite još 6-7 minuta na funkciji roštilja u rerni na gornjem grejaču da patlidžani porumene odozgo.

Izvadite pečeni patlidžan i pospite ga svežim bosiljkom ili peršunom i sa malo himalajske soli.

Pogledajte i kako da napravite punjeni patlidžan sa mlevenim mesom ili ukusan marinirani patlidžan po grčkom receptu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti