Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjeni Patlidžan»Najukusniji patlidžan sa mlevenim mesom u rerni

Najukusniji patlidžan sa mlevenim mesom u rerni

NikiNiki
Guru
558793k148
Najukusniji patlidžan sa mlevenim mesom u rerni
Fotografije: Niki
1 / 5
09/12/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Recept s kojim ćemo dnevni jelovnik učiniti raznovrsnijim - patlidžan sa mlevenim mesom i paradajzima"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 kg, sitniji
  • pileće mleveno meso - 500 g
  • paradajz
  • luk - 1 komad
  • so
  • crni biber
  • Za sos
  • paradajz pasta - 2 supene kašike
  • kisela pavlaka - 200 g
  • voda
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan ogulimo i pečemo u rerni dok ne omekša.

Za to vreme propržimo mleveno meso sa sitno iseckanim lukom i začinimo solju i crnim biberom.

Gotov patlidžan oblikujemo kao čamce od patlidžana, premazujemo maslinovim uljem i punimo mlevenim mesom.

U posudi pomešamo paradajz pastu, kiselu pavlaku i sipamo vodu dok se ne dobije gusta kaša.

Zalivamo punjeni patlidžan, na njega stavljamo po krišku paradajza.

Pečemo patlidžane sa mlevenim mesom u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C 20 minuta.

Dobija se raskošno ukusan patlidžan sa mlevenim mesom u rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: