Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni patlidžan»Patlidžan punjen slaninom i sirevima

Patlidžan punjen slaninom i sirevima

DianaDiana
Šegrt
26583
Patlidžan punjen slaninom i sirevima
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
2
"Danas ćemo pojesti veoma ukusan punjeni patlidžan, a recept vam dajemo odmah, jer podeljena sreća je duplo veća"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 komad, srednje veličine
  • krem sir - 5 - 6 kašika, prepunih
  • topljeni sir - 1 - 2 kašike
  • slanina - 3 - 4 režnja
  • paradajz - 1 komad, roze
  • kačkavalj - za rendanje
  • beli luk - 1 čen
  • so - po ukusu
  • mirođija - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro očistite patlidžan, skinite mu dršku i presecite ga na pola po dužini. Izvadite unutrašnjost i posolite patlidžan. Ostavite ga da se ocedi od tečnosti.

Unutrašnjost patlidžana naseckajte na sitno i takođe je ostavite da se ocedi, a nakon toga je promešajte sa presovanim čenom belog luka, topljenim sirom, krem sirom i slaninom nasečenom na kockice.

Premažite čamce od patlidžana maslinovim uljem i u njih rasporedite nadev. Paradajz nasecite na kolutove i pokrijte punjeni patlidžan. Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 30 minuta.

Izvadite patlidžan iz rerne i pokrijte ih sitno narendanim kačkavaljem. Pecite ih još 15 minuta. Pre posluženja, pospite ih sitno seckanom mirođijom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: